
Konkurs kulinarny – „Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania”.
,,Konkurs kulinarny – Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania”.Celem konkursu było: Propagowanie wiedzy dotyczącej zdrowego odżywiania, zachęcanie do rodzinnego spędzania czasu i wspólnego gotowania, zachęcanie do wdrażania zdrowych nawyków żywieniowych, rozszerzenie działań prozdrowotnych na środowisko domowe przedszkolaków. Konkurs skierowany był dla dzieci w wieku przedszkolnym (3-6 lat) oraz ich rodziców. Prace były oceniane w 3 kategoriach: przekąska, danie obiadowe, deser. Do konkursu przystąpiła 8 dzieci
z placówki. Heniu z grupy „Tygryski” zajął II miejsce w kategorii przystawka, III miejsce w tej samej kategorii zajął Franek z grupy „Biedronki”. Pozostałe dzieci otrzymały dyplomy podziękowania za udział w konkursie. Wszystkie potrawy były zdrowe
i bardzo kolorowe, a dzieci uwielbiają wspólne gotowanie z rodzicami.